Feministka nebo cílevědomá žena?

23.06.2014 11:10

www.zenybezsefa.czČasto bývá neprávem cílevědomá žena považována za feministku, což je dost omezené tvrzení, které pramení pouze z neznalosti daných pojmů.

Zatímco feministka považuje vše, co činí muž za jednoduché, nedostačující a mnohdy špatné, cílevědomá žena dělá i „mužskou práci“, zaujímá tak často pozice, které však některým pánům nevyhovují a ženu, která jim tak bere práci, označují jako feministku.

Feministky nenávidí muže

Rozdíl však mezi feministkou a cílevědomou ženou je markantní. Feministka odsoudí vše, co dělal muž, jako nedokonalé, aniž by se zajímala detailně o danou věc či službu. Její názor v této záležitosti je neměnný. Pramení z řady příčin, ale logicky nejvíce z rozdílnosti obou pohlaví. Ženy feministky se cítí být nedoceněné, ať už jde o mateřství, práci, starost o rodinu. Přijde jim nespravedlivé, že žena dělá stejnou práci za menší peníze, stará se navíc o domácnost a děti, zatímco muž posedává po práci u televize a sleduje sportovní kanály.

www.zenybezsefa.czCílevědomé ženy milují

a obdivují muže

Naopak cílevědomé ženy muže milují. Obdivují duchem silné, statečné a inteligentní muže. Jenže nevidí v muži pouze investora a někoho, kdo je povinen jí a jejich rodinu živit, sama také přiloží ruku k dílu. Cílevědomá žena nečeká, že za ni muž vše vyřídí a koupí ji nový vůz. Ona sama si vše potřebné zařídí, a pakliže partner odjede na služební cestu, dokáže se bez něj obejít, o vše potřebné postarat, aniž by mu musela neustále volat a zjišťovat pokyny, které musí udělat. Cílevědomé ženy své muže milují a obdivují a těší se na ně. Nezatracují jejich práci a umí je podpořit. Jen proto, že však nejsou na mužích závislé, z nich není vhodné dělat feministky.

 

www.zenybezsefa.cz© Darina Adámková, www.zenybezsefa.cz

 

 

 

FOTO 1: https://www.cilevedome.cz/vedoma-volba-slov/   FOTO 2: https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/209738-co-muzi-hledaji-u-zen-a-cim-je-svadeji.html

eBook www.zenybezsefa.czStáhněte si eBook ZDARMA  "11 kroků, jak začít úspěšně podnikat v oblasti visage (nejen po mateřské) "

Dozvíte se moje zkušenosti    a konkrétní kroky                      k podnikání  v nejlépe placené kosmetické společnosti na světě

 

Zde vložte své jméno a email, klikněte na "Stáhnout eBook"

Inspirativní rady od úspěšných žen

Přihlaste se k odběru nejžhavějších novinek, které jinde nenajdete:

Rubriky