Každý jednou začíná ... aneb 6 strachů, které vás blokují na cestě k podnikání

16.09.2014 15:24

Každý jednou začíná www.zenybezsefa.czKaždá aktivní maminka ví, jak je ze začátku těžké přizpůsobit práci s péčí o dítě. Je to ale jen pár dnů, než si vychytáte nejlepší dobu pro klid na práci a naopak dovádění s vašim broučkem. Musíte se jen rozhodnout a začít - vše je možné...         V tomto článku vás odzbrojíme od šesti strachů, které vás blokují na cestě k rozhodnutí.

1. Málo času

Jste zvyklá dělat věci pořádně a tak vás trápí, že se svému podnikání nemůžete věnovat naplno. Jenže to vůbec nevadí. Určete si čas a pomalu, ale jistě rozjíždějte svůj podnik. Kdy jindy je vhodnější čas, než když váš drobeček spí, a vy jste čilá a „hrr“ do práce.

2. Co s dítětem?

Zdá se to jako splněný sen, že čas budete věnovat mateřství a čas práci, jenže dítě si to obvykle plánuje jinak. Proto pokud jsou v nedohlednu  babičky i manžel, najděte si  chůvu. 

Dnes již existují možnosti, jak to zařídit a že na jeden či dva dny na pár hodit dáte dítě na hlídání, abyste tak budovala svoje podnikání, přece není nic špatného. Naopak – pomůže ve všem, i vztahu dítěte s matkou.

3. Budu to umět?

Obava, která stíhá všechny, když začínají něco nového – zda to budou umět. Pokud jste na mateřské, nesoustřeďte se pouze na výdělek, ale na to dělat to, co vás baví a co umíte. Půjde to samo. A navíc jste si zvolila obor, kterému rozumíte.

4. Raději klid a odpočinek od práce

Pracovala jste už dlouho, tak raději zvolíte plnou koncentraci na dítě a částečný odpočinek. Jenže to není tak nejvhodnější kombinace. Časem vás bude trápit, že jste finančně závislá na někom jiném, což velice sníží vaše sebevědomí. Braňte se!

5. Bez dítěte nemůžu být

Některé matky se po porodu fixují na dítě a okolní svět je tak nějak nezajímá. To ale vede ke ztrátě přátel, problémy se vztahy a mnohdy i k rozvodům. 

Je nutné myslet i na jiné stránky věci a pro dítě bude dobré, když občas bude bez matky, stejně jako pro matku. Lépe si mateřství užijí a nebudou zanedbávat své okolí.

6. Nemám peníze

Nikdo přece netvrdí, že musíte hned investovat nepředstavitelné částky do podniku, ale postupně jej rozšiřovat. Takových matek-podnikatelek je spousta. 

Začali nabízet služby svým známým, postupně i jejich známým až si zajistili takovou klientelu, že nyní jejich podnik funguje a pracují zaměstnanci.

Foto zdroj: https://zena.centrum.cz/deti/tehotenstvi-a-miminko/clanek.phtml?id=755423

Darina Adámková www.zenybezsefa.cz© Darina Adámková, www.zenybezsefa.cz

eBook www.zenybezsefa.czStáhněte si eBook ZDARMA  "11 kroků, jak začít úspěšně podnikat v oblasti visage (nejen po mateřské) "

Dozvíte se moje zkušenosti    a konkrétní kroky                      k podnikání  v nejlépe placené kosmetické společnosti na světě

 

Zde vložte své jméno a email, klikněte na "Stáhnout eBook"

Inspirativní rady od úspěšných žen

Přihlaste se k odběru nejžhavějších novinek, které jinde nenajdete:

Rubriky