Proč ženy oddalují mateřství?

12.07.2014 21:49

zenybezsefa.cz Proč ženy oddalují mateřství ?Biologické hodiny tikají jako na poplach, ale ženy, které si během několika let vybudovaly kariéru, řeší dilema, zda se věnovat mateřství a všechno to, co pracně a mnohdy velice nesnadně budovaly, nechat být a přijít o to, anebo se vzdát možnosti být někdy matkou.

Životní dilema

Pro okolí může být tato otázka snadná a tvrdí, že chtějí-li být ženy matkami, jistě se kariéry vzdají. Jenže pokud opravdu tvrdě pracujete a díky svému úsilí i tomu, že jste pro kariéru již obětovala mnohé, nechcete se ji jen tak vzdát. Navíc jste si zvykla na jistý příjem, a ač nejste zmlsaná, životní náklady jako bydlení, a s tím související výdaje, platit musíte.

O to horší je rozhodování, protože stát se matkou je časově omezené a v pozdějším věku není možné. Takové ženy jsou tak nuceny se co nejdříve rozhodnout a utvrdit se v tom, že jejich úmysl je ten nejlepší.

www.zenybezsefa.cz materska nebo prace ?Mateřská a práce? Jde to?

Často se ženy – kariéristky utěšují tím, že i při rodičovské dovolené budou s dítětem chodit do práce. Není to sice vyloučeno, ale dříve se obvykle zaměstnání věnovaly nad rámec své pracovní doby, což s dítětem nebude možné. Obzvlášť s tím malým. Navíc v zaměstnání ostatní kolegové a nadřízení velice výjimečně uvítají, že je při soustředění na práci bude rušit křik novorozence.

Řešení situace

Jenže ani to neznamená, že situace je neřešitelná. Pokud budete sama svým zaměstnavatelem, pak se nebudete muset zdráhat, si „do práce“ malého sviště vzít. Vlastní podnikání otvírá možnosti, jaké si jako schopná, pracující a aktivní žena můžete přát. Vlastním úsilím si zvolíte čas na práci a určíte cíle. V podnikání jsou výdělky neomezené a to je pro vás naprosto fenomenální řešení.

Vybudovat si podnikání při mateřské, respektive rodičovské dovolené je to nejlepší, co pro svoji kariéru, ale i dítě můžete udělat. Nenechte se trápit tím, že jste jako matka malého dítěte závislá na někom finančně, ale postupně a s potřebnou rozvahou rozjeďte své podnikání, ze kterého budete těžit.

Foto zdroj: www.hravamama.cz, https://www.usti.ymca.cz/pronejmensi/vzdelavani/

www.zenybezsefa.cz© Darina Adámková, www.zenybezsefa.cz

 

 

eBook www.zenybezsefa.czStáhněte si eBook ZDARMA  "11 kroků, jak začít úspěšně podnikat v oblasti visage (nejen po mateřské) "

Dozvíte se moje zkušenosti    a konkrétní kroky                      k podnikání  v nejlépe placené kosmetické společnosti na světě

 

Zde vložte své jméno a email, klikněte na "Stáhnout eBook"

Inspirativní rady od úspěšných žen

Přihlaste se k odběru nejžhavějších novinek, které jinde nenajdete:

Rubriky