Hlasy zvenčí

27.06.2014 09:08

Lidé vás odrazují od podnikání – jak se s tím srovnat ? Začít podnikat není jednoduché hned z několika příčin. Když už se rozhodnete, že do toho jdete a máte přesný plán podnikání, začne vás vaše okolí od podnikání odrazovat. Jsou to takzvané „hlasy zvenčí“, které vám nahlodávají myšlenky a pokud se jimi necháte strhnout, nikdy nic pořádného nedokážete!

Co často takové „hlasy“ říkají a jak na to reagovat ?....

„Budeš si muset platit pojištění sama.“

Ano, je pravda, že zdravotní a sociální pojištění si jako podnikatelka sama musíte hradit v plné výši, ale to děláte i jako zaměstnaná žena, jen ty peníze nejdou vidět. To, že za vás zaměstnavatel odvede většinovou část a další je vám stržena z hrubé mzdy neznamená, že za vás někdo něco platí. Na toto pojištění si sama vyděláte, v žádném případě vás nebude někdo zaměstnávat jen tak, aby do vás investoval. Představte si, že vašemu zaměstnavateli vyděláte měsíčně třeba sto tisíc. Z toho dostanete možná pouze pětinu. Nebylo by lepší mít těch „sto“?

„Kolik lidí už zkrachovalo.“

No jistě, ale také kolik je zase případů, že podnikáním lidí zbohatlo. Jaké jsou vůbec příčiny toho, že někomu podnikání nevyšlo? Věděl ten člověk, co dělá, uměl to dobře a uměl se prodat? Začal podnikat s tím, že ví, co dělá?... Otázek je spousta, ale nikdy se nedívejte na špatné příklady. Takto skončit nechcete. Naopak si berte inspiraci z těch, kteří se stali úspěšnými. Ať může jít o ženy ve vašem okolí, nebo světové podnikatele a podnikatelky. Sledujte jejich příběhy a následujte je.

„Zaměstnání máš jisté.“

Tak toto je, s prominutím, největší blábol, který můžete slyšet. Kdo jej vysloví, nejspíš nezná fakta. Stačí se informovat třeba na inspektorátu práce, kolik řeší denně stížností na to, když zaměstnavatel přestane platit mzdu. Zaměstnání můžete mít, ale pokud za něj nedostáváte plat, je to k ničemu. Navíc jsou i případy (a není jich málo), kdy byli lidé několik let zaměstnání u jedné firmy a nejednou, ze dne na den dostali „padáka“. A to se ničím neprohřešili, pracovali dobře a precizně. A to mnohdy bez nároku na odstupné, protože „šikovní“ zaměstnavatelé se umí z takových povinnosti vyvléct.

Jest-li rozhodnutá podnikat, vždy si jděte za svým a berte si příklady z těch úspěšných. Pokud by bylo podnikání tak nevýhodné, nebylo by v ČR téměř dva miliony firem.

 

www.zenybezsefa.cz© Darina Adámková, www.zenybezsefa.cz

 

 

Foto zdroj: https://euro.e15.cz/profit/zivot-napadum-pomaha-zenam-nastartovat-podnikani-900208

eBook www.zenybezsefa.czStáhněte si eBook ZDARMA  "11 kroků, jak začít úspěšně podnikat v oblasti visage (nejen po mateřské) "

Dozvíte se moje zkušenosti    a konkrétní kroky                      k podnikání  v nejlépe placené kosmetické společnosti na světě

 

Zde vložte své jméno a email, klikněte na "Stáhnout eBook"

Inspirativní rady od úspěšných žen

Přihlaste se k odběru nejžhavějších novinek, které jinde nenajdete:

Rubriky