Proč se nás chlapi bojí ? Jsme snad mužatky ?

26.05.2014 08:13

ženy bez šéfaDalo by se předpokládat, že mladá, krásná a chytrá žena, která úspěšně vede svoji firmu, bude pro muže velmi žádanou kořistí. Jenže právě to, že žádnou chybu nemá, je paradoxně její největší chyba.

 

Příběh takové normální, moderní ženy 

Proč se nás chlapy bojí ? Jsme snad mužatky ?Jana (34 let) je majitelkou prosperující realitní kanceláře.

Od mala toužila po lásce, trochu nadneseně - princi na bílém koni, se kterým by založila rodinu a byla navždy šťastná. Poněkud pohádkové přání, ale neměla důvod nevěřit, neboť v ostatních oblastech života se jí vše podařilo. Jenže kdykoli se nějaký muž objevil, dříve či později z jejího života také zmizel. Čím byla Jana starší, tím slevovala ze svých nároků, ale touha po velké lásce ji neopustila.

Chtěla se zamilovat a být milována. Dostávala nabídky na schůzky, neznámí muži ji posílali drinky, otáčeli se za ni na ulici. Nemohla si nevšimnout chtivého zírání mužů i závistivých pohledů žen. Pořád nerozuměla tomu, kde tedy dělá chybu – je finančně nezávislá a od muže chce „jen“ tu lásku, něhu, věrnost. Chce být milována a milovat. Copak je toho tolik moc?...

Kariéra jako problém v lásce

Je to možná až neuvěřitelné, ale úspěšné ženy to nemají s muži vůbec lehké. Muži jsou od přírody uzpůsobeni tomu, že živí rodinu, ženy jsou na nich závislé a to nejen finančně. To v nich podporuje přirozené mužské ego a cítí se tak potřební, užiteční, pravou hlavou rodiny.

Žena, která sama dokáže živit rodinu, tak svého muže zbaví této závislosti a najednou on se vedle ní necítí jako pravý chlap. Muži potřebují být přesvědčeni, že bez nich se žena neobejde, jinak si připadají nepotřební. Navíc, je-li žena atraktivní, vzbuzuje se v něm často až chorobná žárlivost. Po čase tak muži raději zakotví u „jistoty“, ženy, která na něm bude viset a nebude mít touhu dělat kariéru.

Mužská opora je pro každou ženu nezbytná. Ať je pokladní v hypermarketu, nebo ředitelkou nadnárodní společnosti.

Stejný problém jak Janu, trápí i řadu jiných, dnes žijících a moderních žen. Copak musí být budování kariéry takový problém? Protože žena, která se vzdělává a v práci prosperuje, nemá většinou štěstí na vážný vztah, bývá okolím označovaná jako kariéristka, jež myslí především na sebe. Jenže ona chce rodinu, žít ve spokojeném manželství a mít děti. I tyto duchem silné ženy se potřebují mít o koho opřít, být milovány a pro vlastní rodinu se i části kariéry třeba vzdát. Když se jim ale v oblasti lásky toho pravého nedaří najít, soustřeďují se více na práci.

Je to jako začarovaný kruh

I žena – „kariéristka“ touží po lásce a rodinném životě. Nespokojí se však s jakýmkoli mužem, potřebují lásku cítit i samy milovat. Nestačí jim žít vedle muže, který na ně tak nějak „zbyl“, chtějí perfektní lásku a v partnerovi mít jak nejlepšího přítele, tak dokonalého milence. Být na něj pyšné a pro něj se zkrášlovat. Jsou to prostě úplně normální, citlivé ženy, se snem o dokonalé a nekonečné lásce.

 

Darina Adámková www.zenybezsefa.czwww.zenybezsefa.cz                                                                                                                                                                                                                       Darina Adámková

Foto č.1 zdroj: https://www.linkedin.com/today/post/article/20140429193905-2891040-serious-business-alert-executives-are-people    Foto č. 2 zdroj: https://www.zapakatel.cz/cs/praha/detail/id-1729--jen-186-kc-misto-380-kc-za-seznamovaci-vecer

eBook www.zenybezsefa.czStáhněte si eBook ZDARMA  "11 kroků, jak začít úspěšně podnikat v oblasti visage (nejen po mateřské) "

Dozvíte se moje zkušenosti    a konkrétní kroky                      k podnikání  v nejlépe placené kosmetické společnosti na světě

 

Zde vložte své jméno a email, klikněte na "Stáhnout eBook"

Inspirativní rady od úspěšných žen

Přihlaste se k odběru nejžhavějších novinek, které jinde nenajdete:

Rubriky