Skvělé výhody podnikání

15.06.2014 18:37

skvělé výhody podnikáníUmíte si představit, že přijdete do práce a tam nebude váš nesnesitelný šéf a vám se tak bude pracovat s takovou lehkostí, že uděláte za den toho mnohonásobně více, než za jeho přítomnosti? To nemusí být jen sen, ale vaše vlastní podnikání, které skýtá mnoho skvělých výhod, díky kterým se budete mít čím dál líp.

Vlastní čas na práci

Sama si naplánujete, kdy budete pracovat. Jestliže vám není příjemné ranní brzké vstávání, pak si určete práci až na odpoledne a večer. To ve vás posílí osobnost a bude se vám pracovat mnohem lépe, snáze a všechno tak nějak půjde, jak se říká – samo. Není nad to, být sama sobě pánem.

Děláte to, co umíte

Nejen že si vyberete činnost, která je vám blízká, které rozumíte, ale navíc vás i baví. Konečně se můžete věnovat něčemu příjemnému, v oboru, kde jste „mistrem“ a nepřijímat nesmyslné příkazy od vedení, jak je tomu v zaměstnání často běžné.

Čas pro rodinu a sebe

Díky vlastnímu podnikání máte možnost se více věnovat svojí rodině. Nemusíte se dovolovat u šéfa, zda si můžete vzít děti do práce, protože mají prázdniny aj. Neponižujete se dotazy, zda vás dnes uvolní dříve, protože musíte se psem k veterináři a tudíž nemusíte odpovídat na trapné dotazy, zda se psem nemůže někdo jiný… pokud jste sama sobě šéfem, toto všechno odpadne a vy si prostě čas řídíte tak, jak potřebujte. Mnoho žen-podnikatelek potvrdilo, že díky vlastnímu podniku mají čas na výchovu svých dětí a plně si užívají i chvíle s partnerem mnohem více, než měly v zaměstnání.

Zisky jsou jen vaše

To co vaše firma vydělá, je jen vaše. Záleží pak na okolnostech, zda si celou částku můžete ponechat, investovat do rozvoje podnikání, či si je užijete. Vše, co vám firma vydělá je prostě vaše. Ano, platíte si povinné pojištění, pronájem, daně a další odvody, ale to platíte i jako zaměstnaná, jen si to neuvědomujete a soustředíte se na částku, která se objeví na vaše bankovním účtu. Pokud by firmy nevydělávaly, nemohly by si dovolit vás jako zaměstnance platit a žádný podnikatel se nesmíří s tím, že jeho plat bude nižší, než vlastního zaměstnance. Z čehož plyne, že jako podnikatelka budete mít vyšší příjmy a jen vlastní ucelenou prací si zajistíte výdělek ještě vyšší. V zaměstnání to tak není.

Placené přesčasy

Přesčasy jsou něco, co zaměstnaní lidé nesnáší. Nejen že musí v práci zůstat neplánovaně déle, ale obvykle jim není tento čas proplacen. Takže pracují zadarmo místo, aby se věnovali svým koníčkům, rodině nebo zaslouženého odpočinku. Jako podnikající žena však budete mít každý přesčas zaplacený – čím více pracujete, tím více práce uděláte, která bude v konečném znění zaplacena. A to vás může motivovat do další práce, a pokud zrovna nemáte jiný program, pracujete – vyděláváte.

Pasivní příjem

Počátky podnikání jsou většinou náročné. Je potřeba toho mnoho zařídit, ale pokud vytrváte, časem si vybudujete úspěšný podnik, kde zaměstnáte schopné lidi, jež vám budou peníze vydělávat. Vy pak jen zkontrolujete, zda vše běží, jak má a budete si užívat volný čas a těšit se z pasivního příjmu. Nebývalá výhoda a motivace při rozvoji vlastní firmy. Mít volno i peníze. To se vám v zaměstnání nestane.

 

© Darina Adámková, www.zenybezsefa.cz

 

 

 

Foto 1 zdroj: https://axelperformance.typepad.com/.a/6a01676243da36970b0176154f4441970c-pi Foto 2 zdroj: https://www.lidovky.cz/zapad-ukrajiny-chce-vlastni-cas-d3o-/zpravy-svet.aspx?c=A111006_114130_ln_zahranici_mtr Foto č. 3 zdroj: https://mybychomtoudelalilepe.cz/usly-zisk

eBook www.zenybezsefa.czStáhněte si eBook ZDARMA  "11 kroků, jak začít úspěšně podnikat v oblasti visage (nejen po mateřské) "

Dozvíte se moje zkušenosti    a konkrétní kroky                      k podnikání  v nejlépe placené kosmetické společnosti na světě

 

Zde vložte své jméno a email, klikněte na "Stáhnout eBook"

Inspirativní rady od úspěšných žen

Přihlaste se k odběru nejžhavějších novinek, které jinde nenajdete:

Rubriky